Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.01.2012 16:31 - Вечната борба с мързела
Автор: petarkr Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 3508 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Съмнявам се да има някой, който да не е водил тази "битка". Но има ли начин да я спечелим? Разбира се, че да! 

image


Няколко прости и лесно изпълними съвета за борба с мързела:

1. Волята - СЕГА!
Когато трябва да свършите нещо - направето го СЕГА, не отлагайте. Десет пъти по-трудно е да започнете дадена работа, отколкото да я свършите!

2. Мотивация
Нуждата от мотивация е повече от належаща! Без правилната мотивация, няма как да успеете да преборите мързела. За да имате мотивация ви трябват правилни цели и желание да ги постигнете. Повишаването на мотивацията води до желание да свършите дадено нещо и съответно до бъдещ успех. Слушането на музика, например, е добър стимул и метод за мотивиране.

3. Направете списък с нещата, които трябва да свършите
По този начин, правите план на действията си и нещата стават по-лесно. Като разбиеш дадена задача на стъпки и ги изпълняваш една по една, всичко започва да изглежда по-лесно.

4. Представете си какви са плюсовете на добре изпълнената задача
Всяка добре свършена задача носи вид полза - не винаги материална, но дори и моралната такава е полезна и е добър мотив да си свършим задачите СЕГА.

5. Отървете се от нещата, които ви разсейват
На първо място със сигурност слагам Facebook. Безспорно, това е най-големият сайт за загуба на време и е много добър приятел с мързела. Също така телевизията и игрите са в близки отношения с този лош мързел... Опитайте се да се отървете от тях, поне докато свършите със задачите.

6. Възнаградете труда си - както на вас ви допада
Всяка добре свършена работа трябва да бъде възнаградена... било то и с доза мързел. След като свършите успешно задачите си, които сте си поставили за деня, седмицата, месеца, отделете време за себе си и за заниманието, което ви кара да се чувствате добре - така ще усетите колко по-ценно е то, когато сте прелистили една от страниците на вашия план за успех! :)




Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930