Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.01.2012 11:02 - Да се справим със стреса!
Автор: petarkr Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 2462 Коментари: 0 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Едва ли някой от нас не се е сблъсквал със стреса. Ежедневието на повечето от нас е динамично и изпълнено с различни фактори, които увеличават напрежението, а то води до така вредния за здравето стрес.

В някои случаи стреса може да ни държи будни и добре концентрирани, но често се случва да ни напрегне, изнерви и умори.
image
За да избегнем негативните последици за здравето ни е добре да следваме някои от тези съвети:

1. Старайте се да не се натоварвате твърде много
Повечето от нас работят целодневно, напрежението на работното място е голямо и това води до систематичен стрес. За да се справим с него е нужно да намалим оборотите и темпото на работа. Ако тя не го позволява, опитайте се да не вършите допълнителни задачи след работното време - оставете ги за почивните дни.

2. Движете се повече
Движението на организма води до отделянето на ендорфин - вещество, което ни прави по-щастливи и отпочинали. Не са нужни ежедневни тренировки по няколко часа. Достатъчно е да ходим поне по половин час дневно, а когато можем - да тренираме нещо - танци, йога, аеробика и т.н. Доказано е, че помагат в борбата със стреса.

3. Разсейте се
Погледайте телевизия, седнете за малко на спокойно и тихо място. Ако сте на работа - излезте навън и подишайте свеж въздух. Също така, хапването на нещо дребно, било то чипс, солети и т.н. помага за намаляването на стреса.

4. Отделете достатъчно време за сън
Когато не си доспиваме денят ни се струва по-дълъг и труден. Отделяйки по час-два повече за сън би довело до по-отпочинал организъм и съответно по-малък стрес.
 (За съвети как да спим по-добре, виж предишния
постинг)

5. Опитайте с медитация
Може би един от най-добрите начини за справяне със стреса е медитацията. Доказано от край време, ефективно и полезно. Освен за намаляване на стреса, медитацията помага за по-здрав организъм и по-спокоен ум. В комбинация с йога упражнения, шансовете да намалите стреса в ежедневието са огромни.

6. Пишете
Писането на журнал или дневник всеки ден е добро занимание, което помага за стреса. Отделно, то е вид хоби, което би могло да бъде развито в писането на постинги в някой блог, което пък от своя страна има и своите плюсове. :)

7. Поговорете с приятел
Разговорите с добър приятел почти винаги са приятни и помагат в борбата със стреса. Също така, вашите приятели могат да бъдат полезни с някой друг съвет, да ви разсмеят и като цяло разсеят от така или иначе напрегнатото ежедневие и високото ниво на стреса в него.

Успех в борбата срещу стреса и не забравяйте - живота ни е прекалено кратък за да се нервираме излишно и да го съкращаваме допълнително. Забавлявайте се повече и по-често носете розовите очила! ;)



Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930