Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.01.2012 12:05 - Как да се справим със снега?
Автор: petarkr Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 1971 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 26.01.2012 16:33


Красива зимна картинка - натрупалия сняг навън ни напомня, че все още е средата на зимата.

image
Колкото и да се наслаждавам на хубавия пухкав сняг навън, не мога да не отбележа и факта, че времето и условията за предвижване не са никак забавни.

Освен ако не си стоите вкъщи по цял ден, проблема с предвижването в София, а и в по-голямата част на страната е трудно и на места дори невъзможно.

Както и да погледнем на ситуацията, не можем да виним службите за почистване, че не си вършат работата. Лично аз видях доста голям брой машини, които чистеха и снощи, и днес. Но въпреки усилията, природата е по-силна от всички машини.

В този случай е добре да бъдем малко по-отговорни към времето навън и да направим каквото можем за да ни бъде една идея по-лесно.

Първо,
започнете от входовете на жилищата си. Ако физически сте способни, грабенете една лопата и за 15-на минути изчистете пространството пред входа. Ако имате възможност, посипете малко морска сол за да избегнете замръзване.

Второ, ако карате кола, не бъдете егоисти като засипвате със сняг съседната кола на другарчето. Опитайте се да чистите снега към улицата или пред колата - така няма да пречите на човека, паркирал до вас. (в случай, че паркирате на паркинг с много коли, а не от закрит тип)

Трето, бъдете внимателни. Колкото и да е изнервящо карането на такова време - не си давайте зор да стигнете по-бързо. Спазвайте дистанция! Дори и със перфектните зимни гуми, няма гаранция на това време, че ще реагирате по-бързо и няма да направите ПТП. А едно ПТП на такова време ще ви коства много повече, отколкото да тръгнете 20 минути по-рано и да стигнете безаварийно и спокойно до крайната дестинация. Ако имате възможност - оставете колата пред вкъщи тези дни.

Четвърто, ако се предвижвате с градски транспорт, имайте търпение. Шофьорите там също са хора, които отговарят за много други хора и не могат да се състезават по заснежените улици. Отново - дайте си повече време и търпение.

Пето, когато шофирате не бъдете груби с пешеходците, които нямат възможност да се движат с кола. Те също са хора и имат правото да НЕ бъдат пръскани с кал и киша от несъобразителни шофьори. Ако сте пешеходец, пък, знайте, че имате право да подадете жалба срещу такива безотговорни шофьори, които с едно опръскване могат да ви съсипят деня.

Нека бъдем малко по-отговорни един към друг, все пак ни се налага да живеем заедно на определена квадратура и би било по-лесно за всички ни ако не си пречим, а напротив - да си помагаме! :)




Тагове:   лед,   сняг,   снега,   почистване,


Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031